Frambozenslagroomtaart met hazelnoten

Dit is één van mijn succesnummers. Bij iedere verjaardag wordt deze taart verwacht bij ons thuis - en tussendoor ook graag! Ik gebruikte bloemen uit mijn tuin om de taart te versieren.

frambozenslagroomtaart met hazelnoten mrs janet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

Voor de biscuits
10 eieren, gesplitst
80 gr bloem
1 tl bakpoeder
75gr hazelnoten zonder vlies
200 gr fijne suiker
1 tl vanille extract

Voor de vulling en topping
100gr frambozen, vers of diepvries, ontdooid
500 ml slagroom
50 gr suiker
een paar druppels natuurlijk roze kleurmiddel
eventueel slagroomversteviger

Voor de frambozensaus, optioneel
50gr frambozen, vers of bevroren
50gr suiker
1eetlepel citroensap

twee springvormen van 24 cm

Verwarm de oven op 200°C. Vet de springvormen in en bebloem deze.

Rooster de hazelnoten op een bakplaat 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Zet de oventemperatuur terug naar 180°C. Maal de hazelnoten fijn in een foodprocessor.

Klop de eiwitten stijf met een mixer. Klop in een andere kom de eidooiers schuimig met de suiker en het vanille extract.  Zeef de bloem met het bakpoeder boven het eigeelmengsel en spatel deze met een metalen lepel door het eigeelmengsel. Voeg een paar lepels van het geslagen eiwit toe en roer rustig door het beslag. Schep de rest van het eiwit erbij en roer tot het een mooi luchtig geheel is. Schep vervolgens de gehakte hazelnoten erdoor. Verdeel het beslag over twee ingevette springvormen  en strijk de bovenkant glad.

Bak ze 30 minuten in de oven. Laat goed afkoelen in de springvorm.

Kook voor de frambozensaus de frambozen 5 minuten met suiker in en pan. De frambozen mogen nog bevroren zijn. Zeef de saus en laat goed afkoelen.

Snijd de cakes zo nodig wat bij zodat ze mooi op elkaar passen en recht zijn aan de bovenkant. Sla de slagroom stijf met suiker en, indien gewenst, de slagroomversteviger. Doe ongeveer 1/3 van de geslagen slagroom in een andere kom en spatel daar de frambozen door tot een gemarmerd effect ontstaat. De frambozen hoeven niet heel te blijven, de slagroom kleurt dan mooi roze. Haal de eerste cakelaag uit de vorm en leg deze op een taartschaal. Schep het slagroom/frambozenmengsel op de onderste cakelaag en smeer uit. Leg de tweede cakelaag erboven op. Kleur het resterende deel van de slagroom met een paar druppels kleurstof totdat het mooi roze is. Bestrijk de gehele taart hiermee. Plaats de taart tot gebruik in de koelkast. Schenk de frambozensaus erover.

frambozenslagroomtaart met hazelnoten mrs janet brownerie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frambozen slagroomtaart met hazelnoten mrs janet brownerie

© 2012 - 2017 Mrs.JanetBrownerie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Wij hebben niet alleen brownies maar ook cookies... Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.