Peren Walnoten Taart met Karamel

Dé combinatie! Peren, walnoten én karamel...

Peren Walnoten Taart met Karamel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

Voor de biscuit
6 eieren, gesplitst
100gr amandelmeel
150gr suiker

Voor de bavarois
2 niet te rijpe peren
50gr suiker
½ vanillestokje
250ml slagroom
4 blaadjes gelatine
1 eierdooier

Voor de karamel
200gr suiker
50ml slagroom
75gr zachte boter

Voor de topping
4 eiwitten
50gr zachte boter
50gr suiker

Voor de decoratie
100gr walnoten
1 niet te rijpe peer
3 eetl suiker

Taartring of –vorm van 18cm, bakplaat van 35 x 35cm

Peren Walnoten taart met karamel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verwarm de oven voor op 160° en leg bakpapier op de bakplaat.

Klop 6  eiwitten stijf met een mixer. Klop in een andere kom 6 eidooiers schuimig met de suiker. Spatel het amandelmeel door het geklopte eigeel. Voeg een paar lepels van het geslagen eiwit toe roer dit door het eigeelmengsel en zodra dit een geheel is de rest van het eiwit. Spreid het beslag uit over de bakplaat en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel. Zet de bakplaat 12 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en trek het biscuit aan het bakpapier van de bakplaat. Laat afkoelen en keer de biscuit om, zodat je het bakpapier er vanaf kunt trekken. Steek met de taartring of –vorm drie cirkels uit. Mogelijk lukt het niet om drie hele cirkels uit te steken. Twee moet lukken, maak de derde dan uit twee delen.

Schil twee peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe de stukjes peer in een steelpan met een klein laagje water, het vanillestokje, het merg en 50gr suiker. Laat zo lang koken dat het vocht is verdwenen en de peren karamelliseren. Verwijder het vanillestokje. Week de gelatine blaadjes 5-10 minuten in een kom koud water. Pureer de peren. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de gepureerde peren. Het perenmengsel is nog warm, dus de gelatine lost daarin op. Roer de eierdooier door het mengsel. Zet het perenmengsel in de koelkast zodat het wat lobbig wordt. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf. Spatel een klein deel van de slagroom door het perenmengsel en zodra dit goed gemengd is de rest van de slagroom. Zet dit in de koelkast om wat op te stijven (niet te lang, anders kun je het niet meer verwerken).

Schil een peer, verwijder het klokhuis en snijd deze in parten. Doe de parten samen met de walnoten in een pan met een eetlepel water en 3 eetlepels suiker. Laat op een matig vuur het vocht verdampen en de peer en de walnoten karamelliseren. Laat ze afkoelen op een bord en zorg dat alles uitgespreid ligt, anders gaat het aan elkaar plakken.

Leg één laag biscuit in de taartring en daarop een paar walnoten. Schenk de helft van de bavarois erover en strijk glad. Herhaal dit en sluit af met de derde laag biscuit. Laat dit minstens drie uur in de koelkast opstijven.

Doe voor de karamel een deel van de 200gr suiker in een pan met een dikke bodem. Smelt de suiker op een matig vuur en strooi steeds wat suiker bij daar waar de suiker smelt. Roer af en toe voorzichtig totdat alle suiker is gesmolten. Voeg als de karamel mooi goudbruin is gekleurd de boter in stukjes toe en roer goed totdat de boter is opgenomen. Schenk daarna de slagroom erbij. Pas op, dit gaat bruisen. Roer even door.

Klop 4 eiwitten in een schone kom met 50gr suiker au bain-marie totdat de suiker is opgelost. De eiwitten zijn dan ongeveer 60°. Haal de kom van het water en klop de eiwitten verder met een mixer totdat het eiwit stijve pieken krijgt en is afgekoeld. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg de zachte boter toe en roer goed door en daarna een half kopje van de karamel. Mocht de karamel ondertussen te hard en koud zijn geworden kun je de karamel wat opwarmen in de magnetron. De karamel moet vloeibaar zijn om te kunnen worden opgenomen.

Strijk een dun laagje van het eiwitmengsel over de taart en laat dit een kwartier opstijven in de koelkast. Daarna kun je een dikkere laag aanbrengen. Leg de overgebleven walnoten en de peer op de taart als decoratie. Schenk de rest van de karamel erover. Warm de karamel zonodig wat op om deze te kunnen schenken, maar maak hem niet té warm, anders smelt de taart.

peren walnoten taart karamel recept mrs janet brownerie

Peren Walnoten taart met karamel

 

 

© 2012 - 2019 Mrs.JanetBrownerie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Wij hebben niet alleen brownies maar ook cookies... Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.